RSS

Veerdienst Lage Zwaluwe - Biesbosch definitief gegund

Dit item is verlopen op 05-04-2017.

De veerdienst tussen Lage Zwaluwe (gemeente Drimmelen) en de Biesbosch (gemeente Werkendam) is definitief gegund.

De aanbesteding voor de exploitatie van het veer is gegund aan Gebr. De Leeuw B.V. uit Oosterhout. De veerdienst vaart vanaf 6 mei 2017 tot en met het tweede weekend van oktober vanaf de Biesboschweg in Lage Zwaluwe naar de Jacominaplaat in Werkendam en terug.

Bij de aanbesteding waren vier partijen geïnteresseerd in de exploitatie van het veer. Drie daarvan bleken geschikt. Met Gebr. De Leeuw heeft de gemeente een gedreven en betrokken exploitant gevonden. In samenwerking met de exploitant vindt nog een officiële opening van het veer plaats.

Het elektrisch aangedreven veer vaart vanaf mei 2017 minimaal twee keer per uur, bij goed weer drie keer. Toeristen onder wie wandelaars en fietsers kunnen het veer op om naar de overkant, het Nationaal Park De Biesbosch, te varen. Het veer kan twaalf personen per afvaart vervoeren. Een enkele afvaart voor volwassenen kost 4 euro. Kinderen tot 17 jaar en 55+ers betalen 3 euro en kinderen tot 12 jaar varen gratis mee. Een retourtje bedraagt
7 euro.

De veerdienst versterkt het toeristische karakter van de gemeente als ‘Voortuin van de Biesbosch’. De komst van de veerdienst moet impuls geven aan toerisme binnen de gemeente én de Biesboschregio.

De exacte afvaartijden komen zo spoedig mogelijk online. Houd deze website of www.voortuinvandebiesbosch.nl in de gaten voor de laatste informatie over de veerdienst.