De dorpen van de gemeente Drimmelen

DRIMMELEN

De kern Drimmelen is het kleinste dorp van onze gemeente. Echter misschien wel het meest bekende dorp vanwege de ligging aan Nationaal Park De Biesbosch. Dit authentieke dorpje heeft een prachtige gracht omringd met monumentale pandjes. Drimmelen is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationaal Park De Biesbosch. De vernieuwde havens en de diverse faciliteiten hier om heen, waaronder het Biesboschbezoekerscentrum, garanderen een geslaagd bezoek.

HOOGE ZWALUWE

De kern Hooge Zwaluwe bestaat uit een prachtige lintbebouwing met authentieke woningen en boerderijen en diverse monumenten. Deze kern is zeker het bezoeken waard tijdens een mooie fiets- of wandeltocht. Ook als u van gezelligheid houdt, komt u aan uw trekken in een van de plaatselijke horecagelegenheden.

Ga naar de pagina's van de kern HOOGE ZWALUWE









LAGE ZWALUWE

Lage Zwaluwe is net zoals Drimmelen gelegen aan de rivier de Amer, de binnen- en buitenhaven speelt hier dan ook een grote rol. De hier gevestigde jachthavenbedrijven zijn georiënteerd op de Biesbosch. De natuurliefhebber maar ook de liefhebbers van oude gebouwen komen in Lage Zwaluwe,  met zijn diverse markante gebouwen zoals enkele fraaie kerken en een aantal monumentale boerderijen, royaal aan hun trekken


Ga naar de pagina's van de kern LAGE ZWALUWE







MADE

Made, de grootste kern in de gemeente Drimmelen, vervult de centrumfunctie in het gebied. Made heeft een verenigingsleven voor jong en oud, basisscholen, voortgezet onderwijs, diverse gezondheidscentra (huisarts, tandarts, fysiotherapie), binnen- en buitensportaccommodaties en gezellige grote of kleine winkelstraten. Als u van uitgaan en gezelligheid houdt, komt u hier ruimschoots aan uw trekken. In Made is de horeca goed vertegenwoordigd.



Ga naar de pagina's van de kern MADE






TERHEIJDEN

De kern Terheijden is een dorp met een groot aantal voorzieningen zowel op maatschappelijk als recreatief gebied. Terheijden ligt ca. 6 km. ten noorden van de stad Breda. De te bezichtigen karakteristieke oude monumenten, De verdedigingslinies, de haven met haar voet-fietsveer en de goede recreatieve voorzieningen maken dit dorp zeer aantrekkelijk voor een bezoek.



Ga naar de pagina's van de kern TERHEIJDEN









WAGENBERG

De kern Wagenberg is een mooi, van oorsprong agrarisch dorp in een rustige landelijke omgeving. Zelfs in een van de kleinste kernen van onze gemeente is de horeca goed vertegenwoordigd.


Ga naar de pagina's van de kern WAGENBERG